Wat bieden wij

Groentepakketten

Bij CSA* De Woldtuin kun je terecht voor fantastische natuurlijk geteelde groenten, kruiden en seizoensfruit.

Groente aanbod:
Afhankelijk van het seizoen varieert het soort en het aantal groenten. Wij telen het winterseizoen door zodat er ook in de donkere maanden een ruim aanbod verse wintergroenten beschikbaar is. In de winter is het aanbod wel wat minder gevarieerd dan in de zomer. Vanaf eind Mei zal het aanbod snel oplopen, de maanden Juli-November zijn de oogst-toppers!

Marktkraam:
Wij verzorgen de teelt en oogst van de groenten en bieden ze elke woensdag en zaterdag aan op de marktkraam op het boerenerf. De meeste groenten zijn ongewassen en daardoor gezonder en langer houdbaar. Slablaadjes en Spinazie wassen we wel altijd alvast voor je! Je bepaalt bij ons zelf wat er op tafel komt, je kiest gewoon ter plekke uit de verschillende soorten groenten die op de marktkraam liggen. Ook kun je zelf de hoeveelheden aanpassen: vind je onze meiraapjes maar niks? Neem dan bijvoorbeeld twee porties asperge broccoli’s mee.

Lidmaatschap:
je kunt bij ons een abonnement afsluiten voor een pakket naar wens, afhankelijk van jouw gezinssamenstelling. Je kunt lid worden voor het zomerseizoen, het winterseizoen of beide seizoenen.
Het zomer seizoen voor 2022 loopt van 16 mei tot 13 november.
Het winterseizoen loopt van 14 november 2022 tot 14 mei 2023.

Tas:
Als nieuw lid krijg je van ons je eigen (biologische) katoenen groentetas cadeau waarmee je iedere week je groenten kunt komen halen. Als je die tas een beetje vochtig maakt houd je je groenten zo extra vers!

Meer dan alleen groenten halen:
Als lid bij de woltuin ben je op de ophaaldagen altijd welkom voor gezelligheid, het doel van een CSA is immers voor een belangrijk deel gericht op gemeenschapszin. Loop gerust de tuinen in, maak een praatje met de tuinders, vraag om een rondleiding, misschien zijn er op dat moment wel bessen te plukken, etc. etc… er is van alles te doen en te zien op het terrein!

*CSA staat voor Community Supported Agriculture, oftewel ”door de gemeenschap gesteunde landbouw”. Mensen uit  de omgeving van de CSA-boer kunnen lid worden en krijgen zo het recht op een deel van de oogst. Daardoor deel je vaak mee in de overvloed, maar soms ook in de schaarste bij een mislukte teelt. Hierdoor draagt iedereen een deel van het risico, in plaats van dat de boer er alleen voor staat als er iets mis gaat. Door dit gespreide risico kan de boer het zich veroorloven om de beste zorg aan zijn land te geven.  Zo ontstaat er een gemeenschap rond de boer en boerderij waar uiteindelijk iedereen profijt van heeft.

Zo werkt het

Je schrijft je via het inschrijfformulier op deze pagina in voor het pakket van je keuze. Je krijgt hierop van ons een email met de betaalgegevens en je betaalt vooraf voor het gekozen pakket. Je bent vanaf dan elke week welkom om op jouw gekozen dag je groenten uit te zoeken bij de marktkraam. Vergeet niet om je boodschappentas of een krat mee te nemen, een weekvoorraad kan best zwaar zijn!

Dit kost het

Pakketten op maat
Klein pakket voor 1 persoon 16 euro per week
Middel pakket voor 2-3 personen 25 euro per week
Groot pakket voor 4+ personen 31 euro per week

Dit kun je verwachten

We ontmoeten je graag op De Woldtuin voor een kennismaking en een rondleiding. Dit geeft je ook de gelegenheid om alle vragen die je nog hebt te stellen. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging.

Elke week ben je op woensdag van 15.00 – 18.00 uur of op zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur welkom op de boerderij. Je krijgt van tevoren een oogstmail met informatie over de oogst die week.

De oogst start half Mei met ongeveer 4 verschillende soorten groenten per week en dit loopt snel op tot wel 20 soorten groenten, fruit en kruiden in juli-November. Gemiddeld bestaat een pakket uit  9 soorten groenten per week.

De eerste oogstweek van 2022 begon op 16 mei en bevatte bijvoorbeeld het volgende: 5 verschillende slasoorten, 3 verschillende soorten mosterdblad, heel veel radijzen, Meirapen en 2 verschillende soorten Spinazie. Heel snel kwamen hier al Rucola, Snijbiet en Rabarber bij samen met verschillende soorten kruiden en eetbare bloemen.

Ook in de winter telen we door en is er veel te oogsten van het land zoals knolselderij, pastinaak, boerenkool, prei, winterpeen en allerlei vorst-bestendige kruiden. Uit de voorraad (van onze zomerteelten) leveren we aardappelen, 4 verschillende soorten pompoen, gele en rode ui, sjalotten, knoflook en meer.  Soms kan een oogst van een soort groente tegenvallen maar meestal is er overvloed. Je hebt als lid altijd recht op jouw deel van wat er te oogsten is. We werken met richthoeveelheden per pakket maar je mag zelf bepalen welke groenten je meeneemt en de hoeveelheden aanpassen naar behoefte binnen jouw huishouden: het gaat allemaal op basis van vertrouwen.

Aanvraagformulier


Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: 15:00 – 18:00
Donderdag: Gesloten
Vrijdag: Gesloten
Zaterdag: 10:00 – 14:00
Zondag: Gesloten

Social

Adres

De Woldtuin
Wolddijk 52
9781TK Bedum
Route De Woldtuin

De Woldtuin V.O.F.:
KvK nummer: 84259930
BTW nummer: 863150500B01

Contactgegevens

+31 641760729 (Bel, App of SMS)
info@dewoldtuin.nl