Wat bieden wij

Groentepakketten

Bij CSA* De Woldtuin kun je terecht voor fantastische natuurlijk geteelde groenten, kruiden en seizoensfruit. Omdat je bij ons zelf je pakket mag samenstellen kun je elke week precies mee nemen wat je die week nodig hebt. We sturen je elke week de Oogstmail met een korte update uit de tuin en alle info over wat er die week op de kraam zal liggen!

Groente aanbod:

Het seizoen voor 2023 loopt van Maandag 8 mei tot Zaterdag 18 november, dat zijn 28 weken.

Afhankelijk van het seizoen varieert het soort en het aantal groenten. We beginnen het oogstseizoen in Mei met vroege voorjaarsgroenten zoals radijs, raapjes, lente-ui en allerlei bladgroenten zoals sla, spinazie en rucola. Vanaf eind Mei zal het aanbod snel oplopen naar 15 tot 20 verschillende groentes per week. Soms zijn er bakken vol met aardbeien, de tomaten rijpen vanaf eind Juli, komkommers en courgettes zijn er de hele zomer in overvloed, en in Oktober is er de geleidelijke switch naar allerlei herfstgroenten.

Marktkraam:
Wij verzorgen de teelt en oogst van de groenten en bieden ze elke Woensdag en Zaterdag aan op de marktkraam op het boerenerf. De meeste groenten zijn ongewassen, daardoor zijn ze gezonder en langer houdbaar. Slablaadjes en Spinazie wassen we wel altijd alvast voor je! Je bepaalt bij ons zelf wat er op tafel komt, je kiest gewoon ter plekke uit de verschillende soorten groenten die op de marktkraam liggen. Ook kun je zelf de hoeveelheden aanpassen: vind je onze Hakurei-raapjes maar niks? Neem dan bijvoorbeeld twee porties asperge broccoli’s mee.

Tas:
Als nieuw lid krijg je van ons je eigen stevige biologische katoenen groentetas cadeau waarmee je iedere week je groenten kunt komen halen. Als je de tas een beetje vochtig maakt houd je je groenten gemakkelijk langer vers!

Meer dan alleen groenten halen:
Als lid bij de woltuin ben je op de ophaaldagen altijd welkom voor gezelligheid, het doel van een CSA is immers voor een belangrijk deel gericht op gemeenschapszin. Bij de Woldtuin vinden we het belangrijk dat iedereen zich onderdeel voelt van de boerderij.  Als je bij ons een abonnement afsluit ben je lid van de CSA, en dus ook de gemeenschap die wij samen vormen. Loop gerust de tuinen in, maak een praatje met de tuinders, of neem je (schoon)familie eens mee voor een rondleiding. Misschien zijn er op dat moment wel bessen te plukken rondom het erf, of heb je zin om te helpen met onkruid wieden, etc. etc. etc… er is van alles te doen en te zien op het terrein!

*CSA staat voor Community Supported Agriculture, oftewel ”door de gemeenschap gesteunde landbouw”. Mensen uit  de omgeving van de CSA-boer kunnen lid worden en krijgen zo het recht op een deel van de oogst. Daardoor deel je vaak mee in de overvloed, maar soms ook in de schaarste bij een mislukte teelt. Hierdoor draagt iedereen een deel van het risico, in plaats van dat de boer er alleen voor staat als er iets mis gaat. Door dit gespreide risico kan de boer het zich veroorloven om de beste zorg aan zijn land te geven.  Zo ontstaat er een gemeenschap rond de boer en boerderij waar uiteindelijk iedereen profijt van heeft.

Zo werkt het

Je schrijft je via het inschrijfformulier op deze pagina in voor het pakket van je keuze. Je krijgt hierop van ons een email met de betaalgegevens en je betaalt vooraf voor het gekozen pakket. Je bent vanaf dan elke week welkom om op jouw gekozen dag je groenten uit te zoeken bij de marktkraam. Vergeet niet om je boodschappentas of een krat mee te nemen, een weekvoorraad kan best zwaar zijn!

Dit kost het

Pakketten op maat
Klein pakket voor 1 persoon 20 euro per week
Middel pakket voor 2 personen 30 euro per week
Groot pakket voor 4 personen 42 euro per week

Dit kun je verwachten

We ontmoeten je graag op De Woldtuin voor een kennismaking en een rondleiding. Dit geeft je ook de gelegenheid om alle vragen die je nog hebt te stellen. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van ons.

Elke week ben je op woensdag van 15.00 – 18.00 uur of op zaterdag van 11:00 tot 15:00 uur welkom op de boerderij om jouw deel van de oogst op te halen. Je krijgt van tevoren een oogstmail met informatie over de oogst van de week.

De oogst start in Mei met 5-8 verschillende soorten groenten per week en dit loopt snel op tot wel 20 soorten groenten, fruit en kruiden in het hoogseizoen. Gemiddeld bestaat een pakket uit  10 soorten groenten per week.

De eerste oogstweek van 2023 begon bijvoorbeeld op 10 mei en bevatte prei, lente-ui, sla, radijzen, meirapen, spinazie, boeren-broccoli, mosterdblad, rucola en rabarber. na een maand kwamen hier al rode bieten, sperzieboontjes, courgettes, komkommers en snijbiet bij, samen met verschillende soorten kruiden en eetbare bloemen.

Soms kan een oogst van een soort groente tegenvallen maar meestal is er overvloed. Je hebt als lid altijd recht op jouw deel van wat er te oogsten is. We werken met richthoeveelheden per pakket maar je mag zelf bepalen welke groenten je meeneemt en de hoeveelheden aanpassen naar behoefte binnen jouw huishouden: het gaat allemaal op basis van vertrouwen.

Inschrijfformulier 2023


Ophaalmomenten voor leden

Woensdag: 15:00 – 18:00
Zaterdag: 11:00 – 15:00

Rondleidingen: elke eerste zondag van de maand om 13:00, zie info hier

Meer zien van de woldtuin? Volg ons op Instagram:

Adres

De Woldtuin
Wolddijk 52
9781TK Bedum
Route De Woldtuin

VOF De Woldtuin
KvK nummer: 84259930
BTW nummer: 863150500B01

Contactgegevens

+31 641760729 (Bel, App of SMS)
info@dewoldtuin.nl